Game startup
 i Startup, Virksomheder i Symbion Netværket

Symbions nye lokation Univate SC1 Emil Holms Kanal på Københavns Universitets søndre campus er åben. De første virksomheder er flyttet ind og én af dem er Sidetracked, som beskæftiger sig med 3D animationer til game.

Læs mere om, hvordan Sidetracked startede og hvilke udfordringer, de har oplevet som startup. Interview med Mathias Dam Arvanaghi, stifter og administrerende direktør.

Fra specialeprojekt til virksomhed

Sidetracked blev grundlagt i 2018 af Mathias Dam Arvanaghi og Jonas Hingeberg Ruge, få måneder efter at have forsvaret deres specialeprojekt i spiluddannelsen på IT Universitetet. Virksomheden udspringer af specialet, efter at både vejleder og censor rådede dem til at gøre deres idé til virkelighed.

De beskriver deres virksomhed som intuitiv, moderne og lettilgængelig, og missionen er at skabe en nemmere og hurtigere måde at udvikle 3D animationer til spil og film. Det gøres ved at flytte brugerfladen til den nye digitale verden Virtual Reality. På den måde kan animationer skabes uden mus og tastatur, men mellem hænderne uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Ideen opstod efter et indblik i en virksomhed inden for branchen: ”Vi opdagede selv problemet på første hånd og så at der var et stort markedet”, fortæller administrerende direktør, Mathias. Her fik de et indtryk af branchens flaskehalsproblemer, og de vurderede, at animatorenes arbejdsbyrde var for stor. Det gjorde, at det var svært at følge med.

Sidetrackeds nye og mere brugervenlige metode til at skabe 3D animationer, kræver ikke professionel erfaring. Derfor håber de, at det ikke kun er animatorer, som vil benytte deres værktøj: ”Vi henvender os til alle, der interesserer sig for eller vil blive bedre til at lære at animere – også dem, der ikke bruger det til professionel brug”.  

Udfordringer som startup

Som nyudklækket cand. it’ere og med hjælp fra IT Universitetets startup-program opstod ideen om en startup naturligt. Men det har ikke været uden udfordringer undervejs: ”Det var en kæmpe omvæltning for os, og vi blev mødt af en masse overraskelser”, siger Mathias og uddyber: ”Der er meget bureaukratisk arbejde i at administrere en virksomhed, som man ikke tænker over”. Han oplever selv, at meget af tiden er gået med administration. Han tøver heller ikke med at komme med et godt råd til andre, der leger med tanken om at starte virksomhed: ”Snak med nogen, der har prøvet det før”.

At tale med andre er årsagen til, at Sidetracked er blevet en del af Univate på Emil Holms Kanal: ”Vi ville gerne være en del af et miljø med andre iværksættere, hvor vi har mulighed for sparring og teknisk vidensdeling”. Univate kommer til at bestå af startups og iværksættere inden for blandt andet game, blockchain og fintech. Her vil der være rig mulighed for netværk, vidensdeling og at være nær de studerende med den nyeste viden.

Læs mere om Sidetracked på deres hjemmeside

Seneste blogindlæg
Blusense Diagnostics - medtechInnovasion IT