Et unikt samarbejde med et universitet

Symbion Community bestræber sig på at skabe de mest optimale rammer for at startups kan vækste og udvikle sig. Læs her hvilke fordele der blandt andet følger med som...

Af Michella Ahler

Senest redigeret: 30. maj 2023


Symbion Community bestræber sig på at skabe et forretningsmiljø med et stærkt iværksætternetværk, der skal give de bedste betingelser for at udvikle startups. Læs mere om miljøet, der på Univate Njalsgade blandt andet tilbyder en forbindelse med universitetet.

Samarbejd med studerende og forskere på Univate Njalsgade

Univate Njalsgade by Symbion er én af lokationerne i Symbion-netværket og er beliggende på Københavns Universitet søndre campus på Islands Brygge. I dag består miljøet af cirka 130 startups og iværksættere indenfor brancher såsom AI, IoT, legaltech og software. Med fokus på branchebestemte startups, skaber det de bedste betingelser for, at husets iværksættere kan vidensdele og bruge hinandens kompetencer.

Univate Njalsgades beliggenhed er heller ikke en tilfældighed. Udover udsigten til indre by og metroen ét minuts gang derfra, er det valgt ud fra et ønske om at skabe bånd mellem universitetet, erhvervslivet og iværksætteriet. På søndre campus ligger også KU’s egen innovationshub: Human & Legal Innovation Hub, der hjælper helt spæde startups med samarbejde med fagmiljøerne humaniora, jura og teknologi. Formålet er, at Symbion og Københavns Universitet skal hjælpe hinanden med at:

  1. Bringe Symbion-netværkets virksomheder tættere på studie- og forskningsmiljøet
  2. Gøre det nemmere at få succes som iværksætter
  3. Inspirere studerende og forskere til at blive iværksættere

De tre mål er skabt ud fra ambitionen om at øge kvaliteten og antallet af startup-virksomheder i Danmark.

Attraktiv og eftertragtet vidensdeling

Symbion og Københavns Universitet har en vision om, at den nyeste viden og forskning fra universitetet skal hjælpe virksomheder. Derfor handler en central del af samarbejdet mellem Symbion og KU om at gøre det nemmere for startups at møde studerende og forskere i kraft af, at man opholder sig på samme areal. Det fælles miljø gør det lettere at skabe relationer og samarbejder. Noget som er særlig eftertragtet hos de studerende: ”Vi kan se en øget interesse fra studerende i at være engageret i startups. Langt flere ser nemlig startups som et attraktivt og naturligt sted at være i”, udtaler Københavns Universitet.

At være nærværende med universitetet er noget, som Symbion nyttiggør. Blandt andet indebærer det at være en del af de arrangementer, der bliver afholdt på universitetet. For eksempel kan startups på Univate Njalsgade deltage i KU’s initiativer. Det kan eksempelvis være netværk-events såsom matchmaking på karrieredage, som har til hensigt at matche erhvervslivet med studerende og forskere. Som en del af Univate kan virksomheder altså vidensdele med forskere og rekruttere studerende til studiejobs, som kan bidrage med ny viden indenfor en branche. Sammen kan det skabe en kobling mellem virksomheden og uddannelsesinstitutionen, der skaber værdi for alle parter.

Vil du vide mere om – eller være en del af – Danmarks største forretningsmiljø for innovative virksomheder og udnytte muligheden ved at være tæt forbundet med et universitet, så kan du læse mere her.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Symbion-nyheder

Læs seneste nyheder fra Symbion lige fra åbning af nye lokationer og nyindrettede områder til nye samarbejder og initiativer.



Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag