Biotekvirksomhed lukker finansieringsrunde med en halv milliard kroner

Muna Therapeutics henter én af danmarkshistoriens største biotekinvesteringer med 450 mio. kr. fra internationale fonde, der skal bruges til at udvikle lægemidler mod demenssygdomme.

Af Michella Ahler

Senest redigeret: 30. maj 2023


Muna Therapeutics henter én af danmarkshistoriens største biotekinvesteringer med 450 mio. kr. fra internationale fonde. Pengene skal bruges til at udvikle lægemidler mod demenssygdomme.

Skal fremstille bedre medicin

”Det har på mange måder været helt vildt at være vidne til. Det er en stor cadeau til projektet og hele holdet bag, især fordi det er sket så tidligt i udviklingsfasen”. Glæden hos Joachim Vilstrup er ikke til at tage fejl af. Han er én af biotekvirksomheden Muna Therapeutics stiftere, som har afsluttet en serie A-finansieringsrunde på 450 mio. kr. Det er fantastisk stimulerende at arbejde på projekter som i sidste ende kan forbedre livet for personer, som lever med demens”, fortæller han.

Muna Therapeutics har siden opstart i 2020 modtaget funding fra Novo Seeds med missionen om at tage fat på det udækkede behov, som demensramte oplever. For i takt med at verdens befolkning bliver ældre, stiger tilfælde af Alzheimers, demens og Parkinson. I dag findes der kun få eksempler på lindrende medicin, men ingen helbredende behandlinger. Derfor søger Muna Therapeutics at skabe ny medicin, som skal bevare kognitionen og andre hjernefunktioner hos patienterne. Den nye finansiering skal gå til behandling, der identificerer molekyler, som kan bremse sygdommene. ”Nu skal projekterne modnes, så vi er klar til de kliniske studier”, forklarer Joachim Vilstrup.

Fra Aarhus Universitet til COBIS by Symbion

Muna Therapeutics har rødder i Institut for biomedicin på Aarhus Universitet, men valgte hurtigt at udvide med kontor på COBIS i København, der er en del af Symbion Community og som huser forskellige biotek og life science virksomheder. ”På COBIS er det muligt at stille et hold med de rette kompetencer til at løfte opgaverne”, siger Joachim Vilstrup. De har også en forventning om, at midlerne også skal bruges på at opbygge kapacitet andre steder i landet.

Den kommende udvidelse har vakt begejstring hos partneren Axxam, der også har kontor på COBIS og som bidrager med ekspertise indenfor udvikling af lægemidler: fra cellebaseret, biokemisk og fænotypisk analyseudvikling til screening. Med mere end 20 års erfaring med at levere in vitro-forskningstjenester til life science industrien, er de ikke i tvivl om, at Danmark er førende i branchen: ”Det er en spirende biotekscene med et bredt videnskabeligt community med verdenskendte universiteter, forskningscentre og biotekvirksomheder, hvor vi har været så heldige at tiltrække akademiske talenter”.

Axxam, der har hovedkontor i Italien, valgte for to år siden at få sit første nordiske kontor på COBIS for selv at blive en aktiv del af community’et. ”Vores tilstedeværelse i Symbion Community bringer os tættere på klienter. Det tillader os at være en del af et aktivt voksende netværk, som matcher Axxam”.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Community-historier

Her kan du læse interessante, sjove, skæve og inspirerende historier om virksomhederne i Symbion Community.



Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag