Dansk biotekselskab børsnoteret hos Nasdaq

Scandion Oncology, der udvikler lægemidler mod kemoresistens, har skiftet børs til Nasdaq som følge af ønsket om at nå ud til et større marked.

Af Michella Ahler

Senest redigeret: 30. maj 2023


Biotekselskabet Scandion Oncology tager udviklingen af lægemidler til kræftpatienter til næste niveau, efter skift fra Spotlight til Nasdaq First North.

Nasdaq First North ringer med klokken

Den 3. februar kl. 9 ringede den traditionelle åbningsklokke for at markere begyndelsen på biotekselskabet Scandion Oncologys aktier på Nasdaqs First North i Sverige. Skiftet sker allerede to år efter, at de blev børsnoteret på Spotlight. Her var aktien i 2020 blevet 127 % mere værd og en af de bedste aktier på de svenske børser.

Hos Scandion Oncology sker skiftet som følge af planen om internationalisering og at nå ud i et større marked med udenlandske investorer. Og skiftet vækker begejstring hos virksomheden: ”Vi har haft to succesfulde år hos Spotlight, men vores mål var at skifte til Nasdaq og nu er det officielt. Det er blevet gjort muligt på grund af en enestående indsats i teamet”, siger formand, Peter Høngaard Andersen, inden CEO, Bo Rode Hansen, supplerer: ”Det her er en vigtig milepæl, der kan hjælpe med vores vision. Derfor skal det selvfølgelig fejres her i Scandion”.

Årsagen til at blive en del af investeringsmiljøet i Sverige er heller ikke tilfældig. De mere gunstige skatteregler for skat på aktieudbyttet giver større omsætning på aktien og er med til at øge investorers risikovillighed.

First mover på lægemiddel til kræftpatienter

Scandion Oncology blev grundlagt i 2017 med en mission om at redde liv og forbedre kræftpatienters livskvalitet. Derfor skulle den ringende klokke ikke bare markere, at markedet blev åbnet, men også begyndelsen på en længere rejse. En rejse hvor målet er at skabe større fokus på et af de største udfordringer inden for onkologi: kemoresistente kræftceller. I dag er det skyld i mange dødsfald blandt kræftpatienter og der findes endnu ikke noget medicin på markedet til at forhindre det.

Biotekselskabet har allerede påbegyndt to kliniske afprøvninger med lead kandidaten SCO-101, men ønsket er også at udvikle pipelinen. Derfor bruger de mange timer i laboratoriet på Symbion Fruebjergvej, hvor de er i gang med at udvikle deres lægemidler, der kan gives i kombination med kemoterapi, så de rammer kemoresistente kræftceller og derved genskaber deres følsomhed over for behandling: ”Vores omdrejningspunkt er at skabe en fremtid og et bedre liv for kræftramte og deres pårørende”, påpeger Bo Rode Hansen.

Trods kemoresistens er et udbredt problem på verdensplan, er de blandt de første til at udvikle et produkt, der skal komme det til livs. Selvom det kun er fire år siden, at virksomheden blev stiftet, er de nået langt med to præparater under udvikling. ”Virksomheden blev født som en teenager. Vi voksede hurtigt op og fik vigtig erfaring”, siger Bo Rode Hansen: ”Det her er et vigtigt skridt for internationalisering. Jeg er stolt af, hvor langt vi er nået og jeg glæder mig til den fremtidige rejse”. I øjeblikket er det ene produkt SCO-101 i fase to, hvor det bliver testet på kemoresistente patienter.

Læs mere om Scandion Oncology her.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Community-historier

Her kan du læse interessante, sjove, skæve og inspirerende historier om virksomhederne i Symbion Community.



Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag