bæredygtig økonomi

Hvordan bæredygtig økonomi gavner erhvervslivet

Klimaforandringer truer globale økonomier og virksomheders fremtid og kalder på klimavenlig og bæredygtig udvikling. I erkendelsen af dette har bæredygtighed vundet frem som en afgørende faktor i virksomheders succes,...

Af Symbion

Senest redigeret: 6. juli 2024


Klimaforandringer truer globale økonomier og virksomheders fremtid og kalder på klimavenlig og bæredygtig udvikling.

I erkendelsen af dette har bæredygtighed vundet frem som en afgørende faktor i virksomheders succes, idet de tilfører kapital gennem grønne investeringer, der passer på vores natur. En bæredygtig økonomi kan reducere omkostninger og stimulere innovation, samtidig med at den beskytter og fremmer miljømæssig og social kapital.

En bæredygtig økonomi integrerer miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn i forretningsstrategien. Dette skaber langsigtede fordele, såsom øget konkurrenceevne, forbedret virksomhedsimage, og stærkere relationer med kunder og partnere.

Bæredygtig økonomi forklaret

En bæredygtig økonomi er kendetegnet ved en holistisk tilgang, hvor miljømæssige og økonomiske faktorer samt social ansvarlighed vægtes lige højt i beslutningsprocessen. Det indebærer, at man udvikler forretningsmetoder, der understøtter langsigtet værdiskabelse uden at skade klima eller samfund. Eksempler på dette kunne være brugen af vedvarende energi, effektive ressourcekredsløb samt socialt ansvarlige investeringer.

At inkorporere bæredygtige elementer i en forretningsmodel kan føre til økonomisk stabilitet og innovation. Det forstærker virksomhedens image og relationsopbygning.

I København vokser eksemplerne på bæredygtig økonomi, flere af dem huser i Symbions kontorfællesskaber, der integrerer grønne initiativer og skaber dynamiske, innovative arbejdsmiljøer.

Principper for bæredygtighed i erhvervslivet

I det bæredygtige erhvervsliv står principperne om ansvarlighed og langsigtede resultater i fokus.

 • Miljøansvarlighed – Minimering af økologisk fodaftryk og fremme af vedvarende energikilder.
 • Ressourceeffektivitet – Optimering af brug af ressourcer og reduktion af spild i alle virksomhedens processer.
 • Social retfærdighed – Sikring af fair arbejdsforhold og bidrag til lokalsamfundet.
 • Økonomisk levedygtighed – Balancering af profit og investeringer med bæredygtig udvikling og vækst.
 • Gennemsigtighed og ansvarlighed – Vægtning af åbenhed omkring virksomhedens praksisser og beslutninger.

Virksomheder, der implementerer disse principper, opnår ofte en stærkere markedsposition.

Adoption af bæredygtighedsprincipper skaber grundlaget for et robust, fremtidsrettet erhvervsliv.

Forretningsfordele ved bæredygtighed

Bæredygtig økonomi kan give virksomheder en række forretningsmæssige fordele. Her er tre af de vigtigste fordele:

 1. Konkurrencefordele: Ved at integrere bæredygtighedsprincipper i virksomhedens DNA kan man opnå øget omkostningseffektivitet gennem ressourceoptimering. Dette kan give virksomheden en konkurrencemæssig fordel ved at reducere omkostninger og forbedre effektiviteten.
 2. Styrket brand og kundeloyalitet: En bæredygtig strategi signalerer ansvarlighed og fremtidsorientering, hvilket kan styrke virksomhedens brandværdi. Det tiltrækker også kunder med lignende værdier, hvilket kan føre til øget kundeloyalitet og at differentiere virksomheden i et konkurrencedygtigt marked.
 3. Adgang til nye markeder og innovation: Bæredygtighed åbner døre til markeder, der efterspørger grønne løsninger og bæredygtige produkter. Ved at engagere sig i bæredygtighed kan virksomheder positionere sig som pionerer og tiltrække forbrugere, der er villige til at betale mere for miljøvenlige varer og tjenester. Derudover kan bæredygtighed inspirere til innovation og nye forretningsmodeller, hvilket kan skabe vækstmuligheder for virksomheden.

Bæredygtige initiativer i København

I København er det synligt, hvordan bæredygtighed er blevet en integreret del af byens DNA. Her blomstrer grønne projekter som cykelvenlighed og innovative energiløsninger, som understreger byens engagement i en bæredygtig fremtid. Virksomhederne her er ligeledes på forkant med bæredygtig udvikling, og de lokale initiativer i byrummet spejler en dyb forståelse for miljømæssige og sociale ansvar.

Inklusivitet og bæredygtighed går hånd i hånd hos Symbions kontorfællesskaber, hvor virksomheder indgår i et økosystem af innovationsdrevet vækst. At være del af et sådant fællesskab øger tilgængeligheden af videndeling og samarbejde omkring bæredygtige løsninger, hvilket igen fører til realiseringen af projekter, der bidrager til en balanceret økonomi med øje for planetens begrænsede ressourcer.

Symbion og bæredygtige kontorfællesskaber

Vores placering på Fuglebakken Frederiksberg danner rammer om et kontorfællesskab, der er dedikeret til at fremme grøn vækst og greentech. Virksomheder, der er en del af Symbion, får ikke kun adgang til et inspirerende arbejdsmiljø, men også muligheden for at være en del af en bevægelse, der lever og ånder bæredygtighed.

Gennem Symbion Frederiksberg kan virksomheder drage fordel af vidensdeling og samarbejde om grøn omstilling. Dette accelererer implementeringen af bæredygtige løsninger og skaber synergi på tværs af brancher.

Symbions fokus på bæredygtighed sender et stærkt signal om ansvarlighed og tiltrækker kunder og samarbejdspartnere med lignende værdier.

Symbion Frederiksberg er en del af Københavns grønne metropol og drager fordel af byens infrastruktur og støtte til bæredygtig udvikling. Det skaber et ideelt miljø for virksomheder, der ønsker at være en del af den grønne vækst og greentech-sektoren.

Læs mere om vores placering på Fuglebakken Frederiksberg her.

Eksempler på cirkulær økonomi i praksis

Cirkulær økonomi omsætter bæredygtighedsprincipper til reel forretningsværdi gennem konkret handling. Cirkulær økonomi kommer til udtryk ved følgende tiltag: 

 1. Genbrug af materialer: Virksomheder redesigner produkter, så materialer let kan adskilles og genanvendes.
 2. Produkt som tjeneste: Leasing- og abonnementsmodeller, der skaber incitament for at holde produkter i længere tid.
 3. Industriel symbiose: Virksomheder i København samarbejder om at udveksle affald og overskydende materiale som ressourcer.
 4. Reparation og vedligehold: Udvider produkters levetid ved at tilbyde reparationsservices og opdateringer.
 5. Bæredygtig forsyningskæde: Tilrettelægger indkøb og transport således at miljøpåvirkningen mindskes.

Strategisk kan disse tiltag reducere omkostninger og åbne for nye forretningsområder.

Denne tilgang støtter op omkring en økonomi baseret på naturkapital, hvor vækst ikke er på bekostning af klodens ressourcer.

Bliv en del af et af vores kontorfællesskaber

Omfavn bæredygtighed som kerneelement i din virksomhedsstrategi gennem vores kontorfællesskaber i København.

I vores lokaler møder du ligesindede iværksættere og virksomheder, der bidrager til en bæredygtig økonomisk fremtid med fokus på genanvendelse, ressourceeffektivitet og innovativ symbiose.

Sats på vækst gennem ansvarlighed og lad Symbions netværk være katalysator for dit bæredygtige forretningsgrundlag.

Kontakt os!

For at høre mere om vores kontorfællesskaber, er du velkommen til at kontakte os på enten: 

 • Telefon: Ring til os på +45 3917 9998 for personlig dialog.
 • E-mail: Send din forespørgsel til udlejning@symbion.dk
 • Besøg: Kom forbi til en uforpligtende rundvisning på en af vores adresser.
 • Online formular: Udfyld vores kontaktformular på symbion.dk/kontakt for at vi kan vende tilbage til dig.

Vores team står klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig videre.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret.

Lad os sammen tage skridtet mod en mere bæredygtig fremtid for virksomheder.

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag