Hvad er greentech?

Hvad er greentech? 8 spørgsmål (og svar) om miljøteknologi

Virksomheder er under konstant pres for at reducere det negative aftryk de har på miljøet. Derfor er der også stigende efterspørgsel efter teknologier og løsninger, der kan hjælpe med...

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Virksomheder er under konstant pres for at reducere det negative aftryk de har på miljøet. Derfor er der også stigende efterspørgsel efter teknologier og løsninger, der kan hjælpe med at mindske denne påvirkning, det kan greentech. 

Hvad er greentech?

Greentech er også kendt som miljøteknologi og grøn teknologi på dansk. Greentech er en betegnelse for teknologier og processer, der har til formål at minimere den negative påvirkning på miljøet, som vi mennesker og vores forbrug har. Eksempler på Greentech kan være teknologier der mindsker forbruget af energi eller råvarer, som forurener mindre eller teknologier der genanvender affaldsprodukter. 

Greentech kan have mange forskellige former og anvendelsesmuligheder, og det er derfor også vigtigt som virksomhed, at have fokus på hvilket område du ønsker at forbedre, når du gør brug af greentech.

3 eksempler på anvendelse af greentech

Greentech kan anvendes med forskellige formål. Her er 3 eksempler på anvendelse af greentech, som virksomheder kan have gavn af:

 1. Effektivitet: En virksomhed kan bruge greentech til at effektivisere deres produktion og dermed reducere forbruget af ressourcer og luftforureningsudslip.
 2. Udvikling: Greentech anvendes af virksomheder med det formål, at udvikle nye produkter og services, der er mere miljøvenlige og bæredygtige.
 3. Optimering: Greentech kan også bruges af virksomheder til at forbedre eksisterende produkter og services, så de bliver mere miljøvenlige.

Tip: Bliv en del af fremtidens greentech-fællesskab!

På Frederiksberg åbner vores nye greentech-kontorfællesskab Fuglebakken i efteråret 2023. Se mere her.

Fordele og ulemper ved greentech

Greentech har mange fordele, men består ikke udelukkende af dem. Der er også nogle ulemper forbundet med teknologien.

Fordele:

 • Greentech kan være med til at effektivisere en virksomheds produktion, og dermed reducere deres forbrug af ressourcer og luftforureningsudslip. 
 • Greentech kan være med til at udvikle nye, eller forbedre virksomheders eksisterende produkter og services, sådan at de bliver mere miljøvenlige.
 • For virksomheder er det en fordel at have en grøn profil, da det kan øge salget og skabe positive relationer til kunder, medarbejdere og investorer.
 • Greentech kan sparer virksomheder for penge på lang sigt, da de benytter færre ressourcer og derfor har lavere produktionsomkostninger.
 • Greentech er med til at bevare vores planet og reducere det negative aftryk på miljøet.

Ulemper:

 • Greentech kan være dyrere end traditionelle teknologier i indkøb og installation.
 • Greentech kan have høje drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.
 • Greentech kan være kompliceret at implementere i virksomheder, og det kan tage tid at få teknologien til at fungere optimalt.

8 spørgsmål (og svar) om greentech

1. Hvorfor er greentech vigtigt?

Greentech er vigtigt fordi det kan være med til at bevare vores planet, skabe økonomisk vækst og beskæftigelse, mindske forbruget af energi og råvarer og øge produktiviteten.

2. Hvilke områder dækker greentech over?

Greentech dækker over flere forskellige områder. Dette kan f.eks. være energieffektivisering, vedvarende energi, bæredygtig transport, affaldshåndtering eller miljøvenlig produktion.

Her er 5 greentech teknologier:

 1. Energibesparende teknologier
 2. Teknologier der forbedrer brugen af energi
 3. Teknologier der forbedrer genbrug af materialer
 4. Teknologier der mindsker forbruget af ressourcer.
 5. Teknologier der forhindrer miljøpåvirkninger

3. Hvorfor er det vigtigt for virksomheder at have en grøn profil?

Når en virksomhed har en grøn profil, kan det også være med til at skabe relationer til kunder, der sætter pris på en bæredygtig produktion. Det kan også give virksomheden en konkurrencefordel, da flere og flere kunder efterspørger produkter og services, der tager hensyn til miljøet.

4. Hvordan kan du komme i gang med at bruge greentech?

For at komme i gang med at bruge greentech, skal virksomheden starte med at undersøge, hvilke greentech-løsninger der er relevante for deres forretning. Derefter kan de begynde at investere i de løsninger, der vil have den største effekt. Greentech er ikke kun for store virksomheder, men kan også være relevant for mindre virksomheder.

5. Hvordan kan greentech bidrage til at bevare vores planet?

Greentech kan bidrage igennem de forskellige teknologier der findes og udvikles. Greentech bidrager ved at mindske forbruget af energi og råvarer, forureningen af miljøet eller mængden af affald.

6. Er greentech relevant for alle virksomheder?

Greentech er relevant for alle virksomheder, der ønsker at reducere deres CO2-udledning, forbruge mindre energi og råvarer og øge produktiviteten. Så om du er en stor eller lille virksomhed, er tiden inde til at tage det første skridt med greentech.

7. Hvad er nogle eksempler på greentech-løsninger?

Nogle eksempler på greentech-løsninger kan være energieffektive bygninger, bæredygtige transportløsninger og avancerede behandlingsanlæg.

8. Hvad koster det at investere i greentech?

Prisen afhænger af, hvilken type greentech-løsning du ønsker at investere i. Oftest er det generelt set en forholdsvis stor investering.

Bliv en del af et greentech-kontorfællesskab 

I Symbion kan du blive en del af et kontorfællesskab med mange andre dygtigste iværksættere. Symbion er det oplagte sted for dig som vil skabe ny viden, nye idéer og relationer med andre iværksættere, der deler samme passion som dig.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du ønsker at vide mere.

Vi glæder os til at hjælpe dig!


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag