danske biotech virksomheder

Danske biotech virksomheder: Skab dit kontor i et innovativt miljø

Danmark har i lang tid været en pioner inden for bioteknologi og life science. Det er ikke kun et imponerende bidrag til vores fremtid, men også en betydelig investering...

Af Symbion

Senest redigeret: 15. december 2023


Danmark har i lang tid været en pioner inden for bioteknologi og life science. Det er ikke kun et imponerende bidrag til vores fremtid, men også en betydelig investering i den danske økonomi. Læs mere om nogle af de førende danske biotech virksomheder her, og hvordan du bedst udvikler din egen biotech virksomhed. 

Hvad er en biotech virksomhed?

En biotech-virksomhed er en virksomhed, der anvender bioteknologi til at udvikle produkter, processer eller tjenester inden for biologi, medicin, landbrug eller miljø. Bioteknologi er en gren af ​​videnskaben, der bruger levende organismer eller deres komponenter til at lave eller ændre produkter eller processer med det formål at forbedre menneskers livskvalitet – det kaldes også life science.

Læs også: Hvad er life science? 3 konkrete grunde til at det er vigtigt for fremtiden

Biotech-virksomheder kan være involveret i forskning og udvikling af nye lægemidler og behandlinger til sygdomme som kræft, diabetes eller autoimmune lidelser. De kan også udvikle bæredygtige landbrugsmetoder, der hjælper med at øge afgrødeudbyttet eller reducere landbrugets miljøpåvirkning. Derudover kan biotech-virksomheder arbejde med at forbedre fødevaresikkerheden gennem udvikling af nye metoder til fødevarehåndtering.

Læs også: Hvordan biosustainability skaber værdi for virksomheder

De 4 største danske biotech virksomheder 

Danmark har en stærk biotech-sektor med flere store og indflydelsesrige virksomheder. Her er nogle af de største danske biotech-virksomheder:

1. Novo Nordisk

Novo Nordisk er en af verdens førende biotekvirksomheder og specialiserer sig primært i diabetesbehandling. Virksomheden er kendt for sine innovative lægemidler og medicinsk udstyr inden for diabetesområdet.

2. Genmab

Genmab er en dansk biotek virksomhed, der fokuserer på udvikling af antistofbaserede terapier til behandling af kræft. Deres produkter har vist lovende resultater og er blevet markedsført internationalt.

3. Zealand Pharma

Zealand Pharma fokuserer på udvikling af nye behandlingsmetoder inden for diabetes og gastrointestinal sygdom. Biotek virksomheden har flere lægemidler på markedet og er kendt for sin forskning inden for peptider.

4. Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er en dansk vaccinevirksomhed, der udvikler og producerer vacciner til bekæmpelse af infektionssygdomme og kræft. Virksomheden er kendt for sin biotech-baserede ekspertise inden for vaccineforskning og har samarbejdet med internationale organisationer som WHO og CDC.

Disse er blot nogle af de største biotech-virksomheder i Danmark, og der er mange flere innovative og succesfulde virksomheder i sektoren. 

Driver du en biotech virksomhed i Danmark? 

For at blive en succesfuld biotech-virksomhed i Danmark er det vigtigt at have et dedikeret og dygtigt team af forskere og eksperter. Derudover kræver det også investeringer i forskning og udvikling samt at opbygge et netværk af samarbejdspartnere og samarbejdsmuligheder.

Hvis du driver en startup-biotech-virksomhed eller er iværksætter inden for området, kan det være en god idé at finde et kontorfællesskab, der har fokus på bioteknologi. På den måde kan du være en del af et miljø, hvor du kan dele viden, få inspiration og samarbejde med andre virksomheder og fagfolk inden for branchen.

Et kontorfællesskab kan give dig adgang til kontorplads, mødelokaler, laboratoriefaciliteter og andre ressourcer, der kan være nødvendige for din virksomheds arbejde. Derudover giver det dig mulighed for at være en del af et netværk af ligesindede mennesker, der deler dine interesser og mål.

En anden fordel ved at være en del af et kontorfællesskab er muligheden for at deltage i events, workshops og seminarer, der er specifikt rettet mod biotech-industrien. Disse arrangementer kan give dig mulighed for at lære nyt, opbygge relationer og holde dig opdateret med de nyeste tendenser og innovationer inden for feltet.

Bliv en del af et biotech-kontorfællesskab hos os

Hos Symbion tilbyder vi 3 placeringer i København, hvor biotech virksomheder blomstrer og vidensdeler hver eneste dag. Vi giver en kort præsentation af de 3 kontorfællesskaber her: 

COBIS 

Den første placering er COBIS på Tagensvej, Nørrebro. Her holder nogle af de mest lovende life science og biotech-virksomheder til. Kontorfællesskabet er et miljø af meget høj ekspertise, når det kommer til vidensdeling og kommerciel anvendelse. 

Læs mere om kontorfællesskabet her. 

Fuglebakken

Det andet kontorfællesskab er placeret på Nordre Fasanvej, Frederiksberg, og er et helt nyt og nyrenoveret kontormiljø. Det er faktisk så nyt, at det slet ikke er åbnet endnu. Men det gør det i 2024. Her skal huse ambitiøse startup virksomheder indenfor greentech, biotech og life science. 

Læs mere om det kommende kontorfællesskab her.

Symbion

Under eget navn har vi til sidst et spændende iværksættermiljø for alle tech virksomheder på Fruebjergvej, Østerbro. Her holder en lang liste af landets dygtigste iværksættere til. Det skaber helt eminente muligheder for vidensdeling og kompetencedeling på stedet.  

Der er en professionel stemning med 380 spændende startups og iværksættere inden for især biotech, men også andre spændende brancher. 

Rammerne på Fruebjergvej er attraktive og imødekommende, hvor der er mulighed for at komme i et socialt community. 

Læs mere om kontorfællesskabet her.

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag