Vækstvirksomhed hyldet med Børsen Gazelle

Da der kom et brev fra Børsen til Droids Agency, tænkte Tim Hansen, som er administrerende direktør, først, at det var en reklame. Da det gik op for ham,...

Af Christine

Senest redigeret: 30. maj 2023


Da der kom et brev fra Børsen til Droids Agency, tænkte Tim Hansen, som er administrerende direktør, først, at det var en reklame. Da det gik op for ham, at det var gazelleprisen, blev, hvad der tegnede sig til at blive en helt almindelig arbejdsdag, en festdag.

Greb potentialet

Droids Agency er en it-iværksættervirksomhed, som beskæftiger sig med automatisering og kunstig intelligens. De arbejder med at rådgive deres kunder i, hvordan de blandt andet ved hjælp af Robotics Process Automation (RPA) kan optimere forretningsprocesser.

Lige før Droids Agency så sin begyndelse i 2017, strømmede en bølge af nye teknologier til i Danmark, og disse teknologier havde potentialet til at skabe hurtige forandringer. I stedet for at bruge flere år på at ændre hele systemer, kunne man lægge de nye teknologier over de eksisterende systemer. Tim havde arbejdet med at optimere processer i mange år, og han diskuterede med cofounder Jimmi Hansen, om de skulle gribe det her potentiale. De tog springet og skabte startupvirksomheden, og nu her i 2022 står de med en gazellepris.

Gazelleprisen uddeles hvert år til de virksomheder, som har fordoblet deres omsætning over en periode på fire regnskabsår. Prisen kom helt bag på Tim, da det ikke havde virket realistisk de seneste par år. Det har været en rejse med udfordringer for den nystartede it-virksomhed, da blandt andet den globale pandemi pludselig ramte. Især for en startupvirksomhed i et marked, hvor folk lige skal finde ud af, hvad det er, og hvordan man egentlig kan bruge kunstig intelligens.

Kunderne er kernen

”Det jeg er stolt af, er egentlig ikke, at vi er nået dertil, hvor vi er, men jeg er ret stolt af, at vi er nået det i den periode, som vi har været igennem.”

Ifølge Tim er virksomheden kommet igennem kriseperioder eller stilstand ved at bruge perioderne på at investere i, at de kommer ud på den anden side stærkere og skarpere. ”Det vigtige for os er ikke hvor mange penge vi tjener, men at vi står stærkt i markedet, fortæller Tim.

Målet er organisk vækst over tid. Det skarpe fokus har været rettet mod at skabe værdi og være relevante for kunderne, og Droids Agency arbejder på at kunne tilbyde endnu bredere ydelser til kunderne. Kunderne er kernen for vækstvirksomheder, for man kan ikke skabe vækst, hvis der ikke hele tiden er fokus på kunderne og på at levere de rette ydelser.

For Tim er det netop det her skarpe fokus, der har gjort, at de nu står med gazelleprisen. Det handler om at skabe en sund forretning. Når man som startupvirksomhed vækster og får nye folk ind, kan det være svært at få de nye medarbejdere til at blive en del af kulturen. Gazellen er en cadeau til medarbejderne og en anerkendelse af, at det er lykkedes.

Startup-miljø

Til daglig holder Droids Agency til på Univate by Symbion. Tim var ikke i tvivl om, at de gerne ville være en del af et iværksættermiljø. ”Man kan tilbyde de første medarbejdere noget socialt,” fortæller Tim, ”for det er bare rigtigt svært som en lille start-up-virksomhed på 2-3 mand.”

De valgte Univate på grund af det teknologiske startup-miljø med andre it-startups som naboer og IT-universitetet lige rundt om hjørnet.

Det var også vigtigt for Droids Agency, at der var god mulighed for at vokse og udvide efter behov, uden man skulle ud og finde et helt nyt lejemål. Vækstvirksomheden startede i et lille kontor med 2-3 ansatte ude på Univate og har i dag et større kontor, der huser 20+ medarbejdere.

Den gode stemning

Hvis Tim skal give et råd med på vejen til nye iværksættere er det at holde den gode stemning og holde øje med, om der er en sund kultur i virksomheden.

”Hvis firmaet som arbejdsplads kan give noget mere end bare der, hvor du går hen og henter din check, så er vi lykkedes med et eller andet.”

Der skal ikke kun være den faglige stimulering, men også et socialt rum for dem, der har lyst. Der er ikke en bevidst strategi, man kan benytte, men det sociale kommer, når man understøtter, at der også skal være plads til det. Det er vigtigt at skabe en rummelig og fleksibel arbejdsplads, hvor folk kan være dem, som de er. Det gør, at folk får skuldrene ned, og så skal det sociale nok komme helt af sig selv.

Læs mere om Droids Agency her.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Community-historier

Her kan du læse interessante, sjove, skæve og inspirerende historier om virksomhederne i Symbion Community.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag