Spirende synergier i foodtech inkubator

Læs her om, hvilke fordele virksomhederne, New Botany og Circular Food Technology, har fået ved at være en del af agro- og foodtech inkubatoren Copenhagen Agrifood Incubator.

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


I april måned åbnede Copenhagen Agrifood Incubator, hvor agro- og foodtech startups arbejder side om side. Flere af de nyindflyttede startups har allerede fået stor glæde af inkubatoren. Dette skyldes, at de får præcis, hvad man har brug for som tidlig startup.

Læs her om, hvilke fordele virksomhederne, New Botany og Circular Food Technology, har fået ved at være en del af inkubatoren:

1. Tæt foodtech-samarbejde

Da Emil Buhl Krøll, Co-founder af Circular Food Technology, flyttede ind hos Copenhagen Agrifood Incubator gik der blot én måned før han mødte Brian King, Founder af New Botany, som flyttede ind ”på” skrivebordet ved siden af. I dag arbejder de to virksomheder tæt sammen, idet New Botanys teknologi kan bruges som et kvalitetskontrol i Circular Food Technologys produktionsproces. New Botanys teknologi kan måle næringsindholdet, så Circular Food Technology ved, hvor mange eksempelvis proteiner deres produkt har fra start til slut i processen.

God kemi og klar foodtech-synergi

Ud over der har været god kemi mellem Brian og mig, så er der en helt klar synergi. Dette bunder i, at Brian er i gang med at finde ud af i sin virksomheds opstartningsfase, hvordan og på hvilke markeder han skal bruge sin teknologi. Samtidig med at vi, Circular Food Technology, har brug for at få målt indholdet af vores fødevareprodukter meget præcist”, fortæller Emil Krøll.

Udveksling af ydelser

Barrieren for samarbejdet har været forholdsvis lav. Dette skyldes, at Emil og Brian har kunne snakke om det over en kop kaffe: ”Lige nu bytter vi bare vores ydelser med hinanden, hvilket er helt omkostningsfrit og på den måde også mere overskueligt, når man bare er små startups”, fortæller Brian King.

2. Professionelle kompetencer, netværk og kontorfaciliteter

Brian King og Emil Krøll har tidligere arbejdet hjemmefra, på caféer og fra kontorpladser rundt omkring. Nu er de glade for at være et sted, hvor der er nogle til at hjælpe dem på rette vej. ”Det der er rart ved at være hos Copenhagen Agrifood Incubator er strukturen. Her får man både den fysiske plads, samt et rigtig stærkt netværk inden for industrien. Derudover er der nogle eksperter med kompetencer og viden om det danske marked og industrien. Dette er en stor hjælp her i opstartningsfasen”, fortæller Brian King.

Derudover fortæller Emil Krøll, ”Man kan bruge en masse tid på at søge på nettet og være tilmeldt diverse nyhedsbreve, der er relevant for en. Det gavner bare mere at sidde sammen med folk, der er engageret inden for det samme felt som én selv”.

3. Givtige sparringer og generel viden

At få sparring hos eksperter om, hvordan man skalerer sin virksomhed, samt hvilke forretningsudviklingsprogrammer man kan søge, er noget som Circular Food Technology har fundet yderst tiltrækkende: ”Det er helt sikkert en fordel at snakke med nogle, som har forstand på branchen. Og det er nok det, der bringer en længst videre. Hos Copenhagen Agrifood Incubator har jeg fået meget givtige sparringer på forretningsplaner, generel viden om faldgruber i branchen og rigtig mange sparringer om soft-funding og diverse konkurrencer”, fortæller Emil Krøll.

Symbions erfaring

Inkubatoren er et samarbejde mellem Symbion og Agro Business Park. Det ligger i Symbions coworking-område og Peter Torstensen, direktør hos Symbion, udtaler, ”Vi har erfaret, at industriorienterede netværk hjælper til en positiv udvikling i mange industrier. Derfor vil vi gerne være med til at facilitere et tættere samarbejde mellem aktørerne i agro- og foodtech-industrien. På den måde kan vi forhåbentligt opnå solide synergieffekter til gavn for startup’erne”.

Læs også, om hvordan du udvider dit netværk samt hvilke erfaringer coworking spaces kan give dig i indlæggene: 5 tips: Sådan udvider du dit professionelle netværk og Coworking spaces giver uvurderlige erfaringer som iværksætter.

Andre indlæg under
Community-historier

Her kan du læse interessante, sjove, skæve og inspirerende historier om virksomhederne i Symbion Community.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag