Implementering af strategi

Implementering af strategi: Top 5 fejl din virksomhed skal undgå

En effektiv strategi er afgørende for enhver virksomhed, uanset størrelse eller branche. En god strategi kan hjælpe din virksomhed med at nå sine mål, udvikle sig og blive mere...

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


En effektiv strategi er afgørende for enhver virksomhed, uanset størrelse eller branche. En god strategi kan hjælpe din virksomhed med at nå sine mål, udvikle sig og blive mere konkurrencedygtig. Men for at en strategi skal kunne virke, skal den også implementeres på den rigtige måde.

Hvad er en virksomhedsstrategi?

  • En virksomhedsstrategi er en plan for, hvordan virksomheden skal nå sine mål. Strategien tager højde for virksomhedens styrker og svagheder, og den omgivende konkurrence.
  • En strategi kan f.eks. være en plan for, hvordan virksomheden skal øge sin markedsandel, eller hvordan den skal udvikle sig på længere sigt.
  • For at virksomheden skal kunne implementere sin strategi, er det vigtigt, at strategien er klar, præcis og forståelig for alle, der skal være med til at implementere den.

Læs også: Virksomhedsstrategi: Skab effektiv vækst i din virksomhed

Hvad er implementering af strategi?

Strategiimplementering handler om at omsætte en strategi til handlinger og konkrete resultater. Det er ikke nok bare at have en god strategi – den skal også udmøntes effektivt for at kunne have den ønskede effekt.

Der er mange måder, hvorpå man kan implementere en strategi, men det er ikke alle metoder, der er lige effektive. Nogle metoder kan være bedre egnede til din virksomhed end andre, afhængigt af faktorer som branche, størrelse og kultur.

Tip: Arbejd på jeres virksomhedsstrategi

Her hos Symbion tilbyder vi de perfekte fysiske rammer som hjælper jer før, under og efter implementeringen af jeres virksomhedsstrategi. 

Kontakt os her og hør mere om vores møde- og strategipakker.

Top 5 grunde til at virksomheders strategier fejler

Her er 5 af de hyppigste fejl, virksomheder begår, når de implementerer deres strategi:

1. At gabe over for mange ting på én gang

Har din virksomhed en lang liste af ting, der skal ændres? Så kan det være en fordel at fokusere på nogle få, men vigtige ting ad gangen. At ville ændre alt for mange ting på én gang, kan føre til, at der ikke bliver sat fokus på de mest vigtige delmål.

2. At afsætte for få ressourcer

At have for få ressourcer er en af de hyppigste fejl, virksomheder begår. Mange virksomheder afsætter ganske enkelt ikke nok tid til at implementere deres strategi, og det kan føre til, at de ikke når deres mål.

3. At have for lidt kommunikation og engagement

Alle skal være med på rejsen og være engagerede i processen. Der skal være en klar kommunikation mellem ledelsen og medarbejderne om, hvad der skal ændres, og hvorfor.

4. At vælge den forkerte strategi

Det lyder jo banalt, men dårlige strategier er almindelige. Ofte er det fordi, virksomhederne ikke har gjort deres forarbejde godt nok, nå de lægger en virksomhedsstrategi. research, eller også er deres strategi for generisk.

5. At undervurdere, at forandringer tager tid

Klassikeren over dem alle. Ledelsen har måske arbejdet i lang tid på strategien og er mentalt et helt andet sted. Men medarbejderne er først lige blevet “informeret” om alle de nye initiativer. Det er derfor vigtigt, at ledelsen er tålmodige, og at de inddrager alle i hele processen.

Har du brug for hjælp med jeres næste strategimøde?

Symbion Konference- og Eventspace har lokaler fordelt på flere af vores lokationer i København, så det er muligt at finde lige nøjagtigt det lokale, der passer jeres behov. Kontakt os og få en uforpligtende snak om jeres kommende event.

Ring eller skriv til os på info@symbion.dk eller +45 39 17 99 99 og få fat i en af vores dygtige kolleger til en uforpligtende snak om dine hvordan vi kan skabe gode rammer om jeres strategiproces.

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag