Virksomhedshjælp – Viden, erfaring og netværk

Læs her, hvorfor virksomhedshjælp kan være en god idé samt, hvordan du kan få det helt gratis hos Erhvervshus Hovedstaden.

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Det kan være en god idé at opsøge virksomhedshjælp uanset om du blot står med idéen til din forretning eller allerede har et godt cashflow og nogle kunder i hus. Der kan altid være nyttig hjælp at hente og det kan sparre dig for en masse tid, hvis du altså ved, hvor du skal spørge.

Læs her, hvorfor virksomhedshjælp kan være en god idé samt, hvordan du kan få det helt gratis hos Erhvervshus Hovedstaden.

Ofte stillede spørgsmål

At opsøge hjælp er ikke nogen dum idé. I nogle tilfælde kan det bare være smartest at lære af andres fejl, så du ikke begår de samme. Det er kun sund fornuft ikke at tro, man ved og kan det hele selv. Lars Danscher, forretningsudvikler hos Erhvervshus Hovedstaden, fortæller: ”Det er ALDRIG dumt at spørge om hjælp, for der er stor sandsynlighed for at du ikke selv ved alt. Og det er altid godt at få flere perspektiver på dine udfordringer som iværksætter eller virksomhedsleder”.

Det er en fordel at vide, hvad du gerne vil spørge om, men det er ikke alfa og omega. Du kan godt stå i en situation, hvor du ikke helt ved, hvad du har brug for hjælp til og hvem du skal opsøge for at finde den. Inden for opstart af virksomhed, forretningsudvikling og virksomhedsdrift er nogle af de ofte stillede spørgsmål:

  • Hvordan starter jeg en virksomhed?
  • Er der kunder til mit produkt?
  • Hvilket behov opfylder jeg – er der betalingsvillighed?
  • Hvorfor tjener jeg ikke penge?
  • Hvornår skal en virksomhed have en overenskomst?
  • Hvordan værdisætter jeg min virksomhed?
  • Jeg vil gerne starte op på et nyt marked, hvordan gør jeg?

Spørgelyst fremmer effektiviteten

Det er oftest når vi synes det går godt med vores virksomhed, at vi føler, vi ingen spørgsmål har. Derfor kan det stadig være en god idé at få andre øjne på din virksomhed. Få bekræftet, at din forretning går den rette vej og er fornuftig. Bliv ved med at være spørgelysten – f.eks. på hvordan processerne i din forretning kan forbedres, eller hvad der skal til for at vækste mere. På den måde kan du blive ved med at effektivisere og optimere din virksomhed og din indtjening. Selv for virksomheder der klarer sig fint, går mange spørgsmål på, hvem de skal tage fat i, da deres eget netværk ikke altid er bredt nok til at finde den rigtige hjælp. Hvis du ved, hvem du skal opsøge kan det spare dig en masse tid.

LÆS OGSÅ: Stærkt iværksætternetværk giver optimale betingelser for vækst

Virksomhedshjælp i øjenhøjde

Når du skal ud at finde hjælp til din virksomhed er det første spørgsmål – hvem skal hjælpe dig?

Du har muligvis hørt om de 3 F’er, ’friends, fools and family’. De 3 F’er går ud på, at du langt hen af vejen kan trække på din familie og venner, når det kommer til at lave forretning. Det er næsten altid dem, man vil henvende sig først til, men ikke nødvendigvis dem der kan hjælpe én bedst.

Det er en god idé at få hjælp af nogle som har stået i samme situation som dig selv og kan hjælpe dig i øjenhøjde. Kom i snak med andre, der driver virksomhed – lær af deres erfaringer og ikke mindst deres fejltagelser. Du kan nemt komme i kontakt med andre, hvis din virksomhed flytter ind i et iværksættermiljø ligesom Symbion – her finder du både en masse spæde startups, vækstvirksomheder og SMVer samt rådgivning fra Erhvervshus Hovedstaden.

Erhvervshus Hovedstaden

Erhvervshus Hovedstaden er også en mulighed for at sparring i øjenhøjde. Erhvervshusets konsulenter har selv erfaring med at opbygge og drive virksomheder og de tilbyder sparring og vejledning inden for alt fra opstart og forretningsudvikling til virksomhedsdrift. Uanset om du er iværksætter, vækstvirksomhed eller en veletableret virksomhed, kan Erhvervshus Hovedstaden hjælpe dig.

Hvis du stadig er på idéstadiet eller din virksomhed er op til 3 år gammel tilbyder Erhvervshus Hovedstadens iværksætterafdeling, Iværksætterhuset, både gratis 1:1 sparring og en lang række gratis workshops gennem Hovedstadens Iværksætterprogram. Sparringen er uvildig og tager altid udgangspunkt i den enkelte virksomheds behov.

Iværksætterhuset har seks iværksætterkonsulenter, der alle selv har erfaring som iværksættere og derfor sandsynligvis også har stået i de samme komplekse situationer som du gør som iværksætter. Hvilke konsulenter du kan få gratis 1:1 sparring hos afhænger af hvilken kommune du eller din virksomhed er registreret i. Du kan henvende dig på telefon 3010 8080 for få mere at vide.

Døråbner til viden, erfaring og netværk

Ud over at Erhvervshus Hovedstaden kan give virksomhedshjælp i øjenhøjde, så åbner det også dørene til et unikt økosystem. Lars Danscher, forretningsudvikler hos Erhvervshus Hovedstaden, fortæller: ”Erhvervshuset er indgangsdøren til en bred vifte af muligheder for at hjælp gennem det danske erhvervsfremmesystem. Så når du som iværksætter eller virksomhedsleder kommer og spørger om hjælp kan du trække på Erhvervshusets egne kompetencer og samtidig blive guided ind i helt økosystem af udviklingsprogrammer, fundingmuligheder og netværk”.

Erhvervshus Hovedstaden favner et stort netværk både nationalt og internationalt. Derfor kan de være det helt rigtige bindeled for din virksomhed. Så hvis du som f.eks. iværksætter drømmer om at få et ambitiøst advisory board eller ønsker at ekspandere til udlandet, kan de hjælpe dig med at finde de helt rigtige fagfolk og kontaktpersoner.

Hjælp kan øge din omsætning

En statistik fra Erhvervsstyrelsen viser, at Erhvervshus Hovedstadens hjælp har været med til at skabe en voksende totalomsætning på 19,9% i 2017 hos de virksomheder, de har arbejdet med. Dette svarer til en forøget omsætning hos Erhvervshuset Hovedstadens kunder på 1,2 milliarder kroner.

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag