Studentermedhjælper i startups

Læs her om, hvorfor de studerende synes startups er 'hot' samt hvad man kan få ud af at rekruttere en studentermedhjælper eller praktikant til ens startup.

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Mange studerende mødte interesserede op da startup-virksomhederne Bluefragments, Cavea, Worklife Barometer, Nordic Blockchain Association, Danamica mfl. deltog i ITU Startup Career Fair for at finde studentermedhjælpere til at løfte deres startup.

Læs her om, hvorfor de studerende synes startups er ‘hot’ samt hvad man kan få ud af at rekruttere en studentermedhjælper eller praktikant til ens startup:

Startups er ‘hot’ blandt de studerende

De fleste studerende søger studentermedhjælperarbejde, da det er en god måde at få lov til at få noget erfaring samt afprøve, hvad de har lært inden de skal ud og finde fuldtidsarbejde. ”Jeg har en masse tid, da jeg lige har startet på min bachelor. Den tid vil jeg gerne bruge fornuftigt. Ved at få et studiejob, så jeg kan få noget erfaring, imens jeg stadig studerer”, fortæller Michael Dong, bachelor i Global Business Informatics, ITU.

Aske Schytt Meineche, bachelor i Data Science, ITU, fortæller: ”Jeg kunne godt se mig selv i et studiejob i en startup. Det nogle af de forskellige startups søger er, hvad vi kommer rundt om, når man læser vores semesterbeskrivelse. Det kunne være ret fedt at få lov til at anvende det vi lærer i praksis”.

En studentermedhjælper kan bringe ny viden

Digitalisering er blevet en integreret del i mange forretningsmodeller. Bare hjemmesider i sig selv er et godt eksempel – i år 2000 var der ca. 17 millioner hjemmesider i verden, hvor der i dag er ca. 1,8 milliarder.

Dette betyder også noget for, hvad de studerende kan bidrage med i din startup. ”Nyuddannede kommer ud med ny viden fra deres uddannelser. IT-verdenen bevæger sig så hurtigt. Så det med at få dem, der har den nyeste viden inden for områderne er selvfølgelig en rigtig vigtig ting”, fortæller Ulrich Bodentien, BLUEFRAGMENTS. Derudover tilføjer Mads Dørup, Worklife Barometer: ”Juniorudviklere har ofte en del energi og drive, og de er meget optaget af nye teknologier, hvilket er med til også at bringe udviklingen fremad”.

Balanceret teamkombination

At sammensætte et effektivt team handler i høj grad om at vælge nogle personer med forskellige skills og baggrunde. Desuden synes Mads Dørup fra Worklife Barometer også, at den bedste teamkombination består af et miks af erfarne og mere uerfarne medarbejdere: ”Jeg synes, at det skal være en god kombination. Hvis du har en masse folk, der er erfarne, så oplever man ofte, at de bare ender med at gøre det på den måde, som de plejer. Hvorimod hvis man har nogle folk, der er uerfarne, så går de oftest i en masse forskellige retninger og prøver nogle forskellige ting af”. 

Omkostningslave ressourcer

Det er helt naturligt, at man som startup-virksomhed ikke har en særlig stor fortjeneste de første par år. Dog betyder dette ikke nødvendigvis, at der ikke er brug for flere hænder. Mads Westberg, Danamica, fortæller, ”Vi er i en opstartsfase, hvor vi har brug for flere folk – specielt studerende, fordi de er lavere lønnet. Dette skyldes, at vi er i et tidligt stadie, så vi bliver nødt til både at prioritere vores ressourcer og holde vores omkostninger nede”. Lønnen for en studentermedhjælper ligger typisk på ca. 135 kr. og kan derfor være et billigere alternativ til en freelance eller færdiguddannet.

Samarbejdet med universiteterne

Adgang til kompetencer, viden og læring er afgørende, når du skal opbygge og skalere en virksomhed. Symbion har et tæt samarbejde med universiteterne i København, her i blandt KU, CBS og ITU. Dette samarbejde skal gøre det nemmere for startup-virksomhederne i Symbion-netværket at møde og samarbejde med studerende og forskere. Sammen med universiteterne arrangerer Symbion matchmaking og karrierearrangementer ift. studenterprojekter og –jobs og samarbejder med forskere.

Samarbejdet er noget som flere af startup-virksomhederne i Symion-netværket har fundet fordelagtigt, bl.a. Ulrich Bodentien, BLUEFRAGMENTS: ”Det er super stærkt, at der bliver afholdt sådanne events. Det er med til, at Symbion er et super stærkt sted at være som startup. Symbion har faciliteterne til at komme ud og møde de studerende, som vores startup kan bruge som f.eks. studentermedhjælpere”.

Derudover har Symbion også lige lanceret en ny jobbank, Symbion Matchmaking. Dette er en platform eksklusivt for startups og SMV’er i Symbion-netværket. Læs mere om Symbion Matchmaking her.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Startup & iværksætteri

I denne kategori kan du læse artikler om startup & iværksætteri generelt. Er du på udkig efter historier om communityets virksomheder, skal du scrolle op til kategorien Community-historier.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag