Sådan vækster du din virksomhed uden at gå på kompromis med kvaliteten

IT-virksomheden Improsec har på bare få år formået at vækste markant og er i dag en velkendt skikkelse i IT-verdenen. Læs her hvordan de har indtaget branchen og få...

Af Michella Ahler

Senest redigeret: 30. maj 2023


Få 3 gode råd til bæredygtig virksomhedsvækst

Virksomhedsvækst er vigtigt – hvis altså medarbejderne kan følge med det høje tempo. Nogle stræber så meget efter at vækste, at det desværre bliver altoverskyggende. I værste tilfælde påvirker det de ansatte negativt, i form af manglende arbejdsglæde eller stress. Improsec, der har kontor på Univate Njalsgade by Symbion, er én af de virksomheder, der har formået at knække koden: De ved, hvordan sådanne negative faktorer undgås og endvidere hvilken strategi, der er vigtig at holde fast i under vækst.

Siden Improsec blev stiftet i slutningen af 2015, har de oplevet markant vækst og er i dag et kendt navn inden for IT-verdenen. Nu løfter CEO, Jakob Heidelberg, sløret for, hvordan de har opnået imponerende vækst og formår at drive god forretning undervejs.

Hemmeligheden bag virksomhedsvæksten

Der findes adskillige råd til, hvordan en virksomhed kan vækste, men for Jakob Heidelberg har især én faktor været afgørende: Word of mouth – det vil sige kunder, der taler med andre.

Generelt har kunderne, siden opstart, været i fokus hos Improsec, både hvad angår deres ydelser og kultur. Det var også en indgående indsigt i kundernes ønsker, der var bevæggrunden for, at Heidelberg i december 2015 stiftede Improsec. Forinden havde han gjort karriere som konsulent i IT-branchen. Her konstaterede han, at der i markedet manglede nogle, som ikke blot illustrerede, hvor nemt virksomheder kunne blive hacket, men også kunne tilbyde et produkt, der hjalp med at hæve deres sikkerhedsniveau: ”Tendensen og ydelserne i branchen var at hacke og så gå igen. Jeg ville gerne lave en virksomhed, der kunne hjælpe kunderne med IT-sikkerhed i praksis”, udtaler Heidelberg. Dette blev startskuddet for Improsec, der står for ”Improving Security”, hvis kerneværdi er at tage aktivt ansvar og hjælpe med implementering.

Der gik heller ikke længe efter stiftelsen, før Jakob Heidelberg erfarede, at der var brug for Improsec. Derfor, i kombination med en interesse i at blive arbejdsgiver, ønskede han at opbygge en større virksomhed med flere ansatte. Et halvt år efter havde Heidelberg således allerede ansat sine første medarbejdere. Med et ønske om udvikling, yderligere vækst og tilføjelse af andre kompetencer, blev dernæst Claus Vesthammer og Kenni Lund medejere af virksomheden.

Medarbejdere med passion for feltet

Det er ingen overdrivelse at sige, at Improsec siden starten af 2016 har opnået en hurtigt stigende vækst. I dag består virksomheden af i alt 22 medarbejdere og i årets første halvår rundede væksten 85 procent. Ligesom Jakob Heidelberg ikke er i tvivl om, at det er word of mouth, der er en af hovedårsagerne, tøver han ej heller når det kommer til at udtale sig om, hvordan de er lykkes med den gode omtale: ”Vi har sat det rigtige hold med de rette kompetencer. På den måde har vi fået et navn ude på markedet”, siger han og uddyber: ”Vi ville ikke kunne vækste vores virksomhed, uden at have de rette folk til det”.

Virksomheder, der fokuserer alt for meget på vækst for vækstens skyld, risikerer at sætte kvaliteten af arbejdet på spil, fordi det skal gå hurtigt. Det kan medvirke til at forhindre en bæredygtig vækst. Men det er ikke just tilfældet hos Improsec. De har siden opstart udarbejdet en arbejdsstruktur, som de påpeger, adskiller sig fra mange andres. De fokuserer meget på at ansætte de rigtige medarbejdere, der har en passion og en konstant interesse for det faglige. Når først det er på plads, vælger ledelsen omhyggeligt opgaver ud fra deres ansattes passioner. Selv mener  Heidelberg, at det er med til at skabe arbejdsglæde og sikre, at alle kan følge med: ”Vores kerneværdi er at beskytte dem og sørge for, at der ikke er for meget arbejde. Selvfølgelig er der travlt i perioder, men det er også sjovt, når det ikke er et konstant pres”.

Hos Improsec er det vigtigt med en afslappet kultur, hvor man taler med hinanden uden omsvøb, deler viden og samarbejder. Heidelberg mener, at det ligeledes skinner igennem i deres leverancer. Her vægter de værdien om at tale åbent og ærligt om tingene: ”Vi har en kultur, hvor vi ikke pakker tingene ind og det kan kunderne godt lide”. Han påpeger, at de på den baggrund kan levere bedre rapporter og opgaver, og at det adskiller Improsec fra konkurrenterne.

3 Gode råd til startups, der ønsker vækst

Passionerede og dygtige medarbejdere er generelt dét, som kendetegner folkene bag Improsec. Siden opstart har de haft en vækststrategi, der blandt andet består af, at medarbejderne skal lave netop dét, de er gode til og har passion for. Men de har også gjort sig nogle vigtige overvejelser om bæredygtig virksomhedsvækst undervejs. Noget som Jakob Heidelberg mener, at andre startup-virksomheder kan få gavn af at høre:

  1. Følge op. Hos Improsec vægter de opfølgning højt: at overholde sine aftaler og følge opgaverne helt til dørs. Det gælder også i salgsindsatsen.
  2. Levere gode leverancer. At fokusere på hver enkelt leverance og sikre, at de lever op til det de skal.
  3. Dyrke netværket. At møde andre mennesker og opbygge et bredt netværk, således at det gradvist kan aktiveres. Improsec har selv valgt at leje kontor på Univate Njalsgade by Symbion. Dette for at være en del af et fællesskab med andre iværksættere og startup-virksomheder.

De tre råd prioriterer Improsec i deres daglige arbejde. Til spørgsmålet om, hvorvidt der er noget, Heidelberg ville have gjort anderledes, er svaret nej. Men han lægger ikke skjul på, at det er vigtigt, løbende at stille sig selv spørgsmålet, hvorvidt noget kan gøres bedre. Når tingene går godt, er det nemt at læne sig tilbage og bare nyde rejsen. Men her kan man også geare yderligere, og forsøge at udnytte momentet. Det kræver, at man hanker op i sig selv og sætter sig nye mål.

Læs også:
Skab vækst i din virksomhed: 5 gode råd
Bliv en del af Symbion Community

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag