Implementering af strategi

Hvad er et coworking space?

Coworking spaces lægger som oftest rum og rammer til start ups, iværksættere mv. At deles om faciliteterne skaber et dynamisk og spændende miljø, men vigtigst af alt er det...

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Et coworking space lægger som oftest rum og rammer til start-ups, freelancere og iværksættere. I et co working space deles man om faciliteterne, hvilket skaber et dynamisk og spændende miljø, der er attraktivt for mindre virksomheder som netop iværksættere og start-ups. Men vigtigst af alt er det fællesskab, som opstår, når man arbejder tæt sammen med andre med samme mindset. Antallet af coworking spaces rundt omkring i verdens storbyer er støt stigende, og i København er efterspørgslen på et coworking kontor i et dynamisk miljø ligeledes stigende.

Find et ledigt kontorfællesskab i København her

Hvad betyder coworking? – En definition

Coworking er en måde at samle en gruppe af ligesindede på, som arbejder i hver deres firma, men som deler værdier, og som er interesserede i den synergi, der opstår, når man arbejder med et fælles mindset. For små virksomheder med få ansatte er coworking spaces et godt sted at have kontor, da der kan være et godt coworking community med stort fokus på at opbygge et socialt og ofte også fagligt fællesskab, hvor folk har lyst til at samarbejde.

LÆS OGSÅ: Hvad er et kontorhotel – læs mere her!

Coworking spaces er defineret ved at være workspaces, hvor forskellige slags medarbejdere og virksomheder arbejder sammen og deles om de fysiske rammer. Ved at dele får vi alle adgang til mere. Dette gælder også inden for arbejdspladser, hvor flere og flere lejer sig ind i co working spaces. Lejerne ønsker fleksibilitet ift. samarbejdsformer, ressourcer, lejeperiode, beliggenhed og adgang til faciliteter.

"Coworking

Fordelene ved coworking

I den nye “Gig Economy” er antallet af midlertidige stillinger stigende, hvilket smitter af på arbejdsmarkedet, som bliver mere fleksibelt. Medarbejderne er generelt mere mobile og arbejder fra flere lokationer, lokalt som globalt, og kortere ansættelser som freelancer og projektmedarbejder stiger. Med disse nye måder at arbejde på, giver det god mening at overveje coworking og indrette arbejdspladsen efter, hvordan medarbejderne arbejder. Derudover kan det at “arbejde alene, men sammen med andre” i et coworking place reducere følelsen af isolation og ensomhed, som ellers tit er forbundet med at arbejde som enkeltmandsvirksomhed.

I en undersøgelse fra 2015 bragt i Harvard Business Review svarer medlemmer af coworking spaces, at de, efter de er blevet en del af et coworking space, har fået et større socialt netværk – både privat og professionelt. De er ikke bange for at spørge andre medlemmer om hjælp og vejledning, da de netop er en vigtig kilde til arbejds- og forretningsreferencer. Undersøgelsen viser også, at det at arbejde i et coworking space forbedrer medarbejdernes engagement og motivation, og mange føler desuden, at de bedre kan koncentrere sig, frem for når de f.eks. arbejder hjemmefra eller på en café.

"coworking"

Symbion Coworking Spaces i København

I løbet af foråret 2018 åbnede Symbions nye coworking space i København. Ideen til Symbion Coworking opstod, fordi mange små virksomheder sætter pris på den mulighed for videndeling og fleksibilitet, som coworking spaces tilbyder. Det nye område giver virksomhederne i Symbion-netværket mulighed for at netværke og sparre.

Det nye område er et 1.000 mstort miks af kontorer, fælleskontorer og membership-pladser, hvor der er plads til både koncentreret arbejde, coworking, arrangementer, formelle møder og afslapning. Derudover er der også en café, en pitch-scene, et loungeområde med sofaer og lænestole, skype-bokse og nye flotte mødelokaler.

Find a coworking space in Copenhagen (English)

Er netværk også vigtigt for dig? Læs vores guide til at komme i gang med at udvide dit professionelle netværk.

Find eget kontor til leje i København.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag