Community og coworking

Et velfungerende fællesskab er alfa og omega i et coworking space. Men fællesskabet opstår ikke bare af sig selv. Det skal faciliteres og næres for at gro.

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Et velfungerende fællesskab er alfa og omega i et coworking space. Men fællesskabet opstår ikke bare af sig selv. Det skal faciliteres og næres for at gro, så det inspirerer start-ups og iværksættere til at bruge og hjælpe hinanden.

Start-ups og iværksættere får rigtig meget ud af at være en del af et community. Ved at sparre og udveksle erfaringer og viden kan nystartede virksomheder blive inspireret og lære af de mere etablerede firmaer. Men i et land som Danmark er det ikke ualmindeligt, at man kan sidde i et rum fuld af mennesker, som alle er ivrige efter at netværke og samarbejde, men som alligevel ikke taler sammen.

Derfor er det vigtigt at fokusere på at få virksomhederne til at tale sammen og bruge hinanden. Ved at facilitere møder mellem virksomhederne og arrangere faglige og sociale arrangementer, events og workshops, kan de mødes og skabe værdifulde og inspirerende relationer, som kan munde ud i frugtbare samarbejder.

Symbions coworking-fællesskab

Et coworking space skal kunne inspirere og rumme mange forskellige typer mennesker og virksomheder. Derfor skal coworking-fællesskabet plejes, så virksomhederne er trygge ved hinanden og ved, hvad de øvrige lejere kan tilbyde, så de kan udnytte og få glæde af hinandens kompetencer.

I Symbion sørger to community managere for, at fællesskabet på tværs af de tre lokationer i Symbion-netværket er godt og brugbart. Som netværkskatalysatorer og -facilitatorer hjælper de aktivt virksomhederne med at opbygge relationer på tværs af fællesskabet.

Hør vores nye podcast

Som led i vores serie om coworking har vi lavet en podcast om, hvorfor det er godt at være en del af et community. I podcasten kan du høre en af Symbions community managere, Rebecca Guacan, fortælle om, hvad et godt fællesskab kan gøre for start-ups, og hvordan vi i Symbion-netværket hele tiden arbejder på, at mødet mellem virksomhederne bliver værdifuldt og inspirerende.

Hør podcasten her


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Startup & iværksætteri

I denne kategori kan du læse artikler om startup & iværksætteri generelt. Er du på udkig efter historier om communityets virksomheder, skal du scrolle op til kategorien Community-historier.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag