7 fordele ved coworking

Fleksibilitet og individualitet er vigtigt for startups og iværksættere - men også det at være social og kunne spørge andre til råds. Et coworking space kombinerer det bedste fra...

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Fleksibilitet og individualitet er vigtige elementer for start ups og iværksættere. Men vi har også brug for at være sociale og kunne spørge andre til råds. Et coworking space kombinerer det bedste fra begge verdener, idet du kan være sig selv, samtidig med at du er sammen med andre. Faktisk er netop det at være del af et fællesskab en af de største grunde til, at mange vælger at arbejde i et coworking space.

Så hvis du er iværksætter eller en mindre virksomhed, bør du overveje et coworking space, da du her vil finde en gruppe af ligesindede, som deler de samme værdier og det samme mindset som dig.

Læs her om syv fordele ved coworking.

1. Struktur

Mange start ups og iværksættere arbejder i starten hjemmefra eller på en café, hvilket medfører, at grænsen mellem arbejde og privatliv udviskes. Det er svært at være effektiv og fokuseret, når rammerne er uformelle, og du er tæt på tv’et, hunden, sofaen og familiemedlemmerne. Med en fast arbejdsplads vil du kunne holde arbejde og privatliv adskilt og få mulighed for at opretholde en struktur i hverdagen.

2. Fællesskab

Mennesker er sociale væsner og har behov for at føle sig som del af et fællesskab. At tilhøre et fælleskab er et af de mest betydningsfulde elementer, hvad angår arbejdsglæde og -moral, da det er rart at være sammen med ligesindede, man kan identificere sig med.

Den sociale dimension på arbejdspladsen er meget vigtig for dit velbefindende. Når du har det godt på arbejdet, performer du bedre. Faktisk er nogle af de vigtigste værdier for medlemmerne af coworking spaces, at de nyder at gå på arbejde, møde mennesker og udveksle ideer. Det forbedrer arbejdsmoralen og den generelle velfærd og medfører en behagelig og produktiv atmosfære.

3. Effektivitet

I coworking spaces har tilstedeværelsen af andre – kendt som “kollegaeffekten” – en positiv effekt på motivationen og performance. I en undersøgelse foretaget af Fraunhofer IAO fortæller medlemmer af coworking spaces om en produktivitetsforøgelse på 75 procent og en indtægtsstigning på 38 procent, siden de begyndte at arbejde i et coworking space.

4. Sociale rammer

Coworking spaces hjælper også med at lette social isolation og skabe sociale rammer for arbejdslivet. Menneskelig interaktion er vigtigt for trivslen, og sociale faktorer har derfor stor indflydelse på arbejdspræstationen. Interaktion er en vigtig del af det daglige liv, og selvom du arbejder alene, vil du i et coworking space være omgivet af ligesindede, der har valgt den samme livsstil og arbejdstilgang som dig selv. Det vil have en positiv effekt og få dig til at føle dig energisk, social og glad.

5. Netværk

Det faglige netværk er forudsætningen for coworking. At være medlem af et coworking-netværk giver frisk indsigt, viden og adgang til faglige eksperter, hvilket kan føre til nye projekter, produkter og endda markeder. Iværksættere fortæller, at deres faglige netværk er blevet øget med op til 80 procent, efter de er begyndt at arbejde i et coworking space. Netværkene er karakteriseret ved samarbejde, tillid og fælles værdier.

6. Fleksibilitet

Coworking spaces giver mulighed for at nyde individualiteten – uden at gå på kompromis med det sociale. Stedet understøtter den fleksibilitet og individualitet, som medlemmerne efterspørger, både hvad angår placeringen af og tidspunktet for arbejdet, såvel som selve arbejdet. På den måde opfylder coworking spaces de skiftende interesser, værdier og arbejdsformer, som medlemmerne efterspørger.

7. Støtte

Gensidig tillid er et væsentligt element, når man er en del af et coworking-netværk. Fællesskabet er en god støtte i sårbare perioder, og som nystartet virksomhed skal der indimellem tages nogle tunge beslutninger. Her kan fællesskabet være en god støtte og fungere som en katalysator for ideer og tiltag. Start-ups har dermed gode vækstmuligheder, når de er en del af et fagligt netværk.

Symbion Coworking

I løbet af foråret åbner Symbions nye coworking space. Ideen til Symbion Coworking opstod, fordi mange små virksomheder sætter pris på den mulighed for videndeling og fleksibilitet, som coworking spaces tilbyder. Det nye område vil i endnu højere grad end tidligere give virksomhederne i Symbion-netværket mulighed for at netværke og sparre.

Det nye område bliver et 1.000 m2 stort miks af kontorer, fælleskontorer og membership-pladser, hvor der er plads til både koncentreret arbejde, coworking, arrangementer, formelle møder og afslapning. Derudover kommer der også en café, en pitch-scene, et loungeområde med sofaer og lænestole, skype-bokse og nye flotte mødelokaler.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag