5 tips: Sådan udvider du dit professionelle netværk

Et netværk er essentielt som iværksætter og kan bane vejen frem for din startup på mange forskellige måder. Læs her 5 gode tips til, hvordan du udvider dit professionelle...

Af Symbion

Senest redigeret: 30. maj 2023


Et professionelt netværk er essentielt som iværksætter og kan bane vejen frem for din virksomhed eller startup på mange forskellige måder. Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter et mål for, hvad du gerne vil have ud af at udvide dit professionelle netværk (Du kan finde inspiration her). Når dit mål er sat, så skal strategien lægges…

Her i vores guide får du 5 gode råd til, hvordan du kommer i gang med at udvide dit professionelle netværk:

1. Find en netværks ‘wing-person’

Nogle gange kan det være svært selv at tage initiativ til at møde nye mennesker – networking i en netværksgruppe eller til diverse events kan føles grænseoverskridende og måske er det ikke lige noget for dig. Der er ingen, som siger du skal gøre det alene – find en netværks ’wing-person’, som kan booste en lidt sløv og stillestående samtale og være din “støttende stemme”. Det kan være en kollega eller en ansat, som du har det godt med.

2. Deltag i professionelle workshops og events

En research fra Virgin viser, at personer der får mest ud af deres networking-indsats deltager i højere grad i face-to-face netværksmøder og netværksgrupper. Derudover er det hele 72 %, som mener at udseende og håndtryk betyder noget for succesfuld networking. Inden du deltager i relevante workshops, netværksarrangementer og events er et godt råd at sætte dig et mål, f.eks. at du mindst skal netværke med 2-3 personer. Find dine næste workshops, meetups eller events her.

3. Arbejd i et coworking space

At arbejde i et coworking space vil få dit faglige netværk til at brede sig som ringe i vandet. Faktisk øges professionelle relationer og erhvervsnetværk med ca. 80 % i et coworking space. Dette skyldes bl.a., at et coworking space fokuserer på at bygge et fællesskab.

4. Vær aktiv på sociale og professionelle netværkssider

Sociale medier har de seneste 10 år vokset kraftigt – også på det professionelle plan. LinkedIn er f.eks. vokset fra 37 millioner til 450 millioner profiler på 7 år. Så begynd at skabe forbindelse til relevante mennesker og ledere, som du mener kan skabe værdi i dit professionelle netværk. Der findes også mange forskellige iværksætter- og startup virksomhedsgrupper både på Facebook og LinkedIn, hvor det er en oplagt mulighed at sparre og dele erfaringer med de øvrige medlemmer.

5. Brug dit eksisterende netværk til at skabe et større professionelt netværk

Du ved måske, hvad du mangler i dit professionelle netværk, men ikke hvem. Bed dit eksisterende netværk og din omgangskreds om at hjælpe dig med at skabe kontakt til nye bekendtskaber. Det kan være, at en fra dit sociale eller faglige netværk kender den ekspert, som du står og mangler tips fra. Læs mere om Symbions iværksætternetværk i København.

Huske at pleje dit netværk

Investér tid til at pleje dine professionelle relationer: Det er vigtigt at holde kontakten og følge op på både dine nye og gamle kontakter, selvom du ikke står og skal bruge det lige nu. Dette sikrer, at du ikke skal starte forfra med at udvikle et professionelt netværk hver gang du har brug for ny viden, sparring eller andre ressourcer.


Nævnte emner i artiklen:

Andre indlæg under
Guides

Få tip og tricks til “alt mellem himmel og jord” i vores mange guides.Danmarks største startup miljø.

Bliv en del af Symbion Community i dag