Omnio: Fra Islands Brygge til New York
 i Iværksætteri, Startup

Hos IoT-virksomheden Omnio går tingene rigtig stærkt. D. 10. maj i år vandt Mikkel Sørensen, CEO i Omnio, og Mikkel Thøgersen, CFO i Omnio, SEED Discovery Day 2017, og dagen efter fik de besked om, at de var blevet optaget i et af verdens førende accelerator-programmer, Techstars i New York.

De to venner, Mikkel Sørensen og Mikkel Thøgersen, står bag virksomheden Omnio, der har som dedikeret mål at gøre Industrial Internet of Things (I-IoT) lige så nemt, som det er at ”sætte en mus i sin computer”.

Omnio blev etableret i 2016 med en fælles mission om at gøre det muligt at benytte IoT-løsninger i industrien via en simpel cloud baseret plug’n’play-løsning. En mission, der nu for alvor ser ud til at være på vej mod at lykkes.

Kæmpe potentiale i I-IoT

Ifølge de to iværksættere er der et kæmpe potentiale for mange virksomheder i I-IoT eller Industry 4.0, som er samlebetegnelsen for den mega-trend, vi oplever i øjeblikket, der handler om automatisering og dataudveksling, og som, udover IoT, inkluderer cloud computing og cyper-physical systems.

I-IoT eller Industri 4.0, som er anvendelsen af IoT (Internet of Things) i industrien, kan dels forbedre effektiviteten, skalérbarheden og omkostningerne i industrien ved at gøre langt større mængder data tilgængelige langt hurtigere end tidligere, dels opdage potentielle fejl, før de opstår. At der er et stort potentiale i I-IoT bekræfter GE Digital, som forudsiger, at 46 pct. af den globale økonomi kan drage fordel af I-Iot på sigt.

Ifølge Omnio er potentialet for rigtig mange virksomheder stort, men de fleste kommer ikke i gang, fordi det hidtil har været både svært og besværligt, da det blandt andet har krævet en både dyr og tidskrævende integration.

Så simpelt som muligt

For at ændre dette har Omnio gjort det let for brugere at få adgang til proprietære enhedsspecifikke data, der ellers er vanskelige at få. De vil kort sagt gøre alle industrielle enheder ”plug’n’play”. Hidtil har brugen af I-Iot nemlig krævet både tilslutning til og hentning af data ud af industrimaskiner, hvilket er kompliceret.

Med Omnios løsning oplever virksomhederne dels en forkortelse af integrationstiden i forbindelse med udtrækning af data fra en bestemt enhed – herunder eks. en pumpe, ventil eller vandmåler – fra dage til sekunder samtidig med, at løsningen gør det hurtigere og nemmere for de industrielle virksomheder at komme i gang med brugen af I-Iot.

Og det er netop formålet med Omnios løsning, som, i modsætning til andre løsninger på markedet, kan forbindes til alle enheder og IoT-platforme. Omnio gør det således muligt for virksomheder at skalere industrielle IoT-løsninger hurtigere og billigere, end det hidtil har været muligt.

Fra iværksættermiljø på Islands Brygge til acceleratorprogram i New York

Da Omnio skulle finde en lokation, hvorfra de kunne udvikle deres forretning, valgte de iværksættermiljøet Univate på Islands Brygge. Her sad de i et miljø omgivet af andre tech-startups, hvilket ifølge Mikkel Thøgersen ”var et godt sted at starte ud som helt ung virksomhed. Gode faciliteter, hjælpsomme medarbejdere og gode events.”

Lige akkurat fem måneder efter deres indflytning i de nye lokaler på Islands Brygge, pakkede de kufferten og tog mod New York. De fik nemlig, dagen efter de vandt SEED Discovery Day 2017, besked om, at de var blevet optaget i acceleratorprogrammet Techstars i New York: et af verdens førende acceleratorprogrammer.

Optagelsen har hidtil været ”hemmelig”, men der er nu endelig mulighed for at fortælle om forventningerne til det tre-måneder lange ophold: ”I NY får vi mentors fra nogle af verdens største tech- og industrivirksomheder – eks. GE, Siemens, SAP og Bosch. Vi forventer at komme ud på den anden side af programmet med en tryktestet business-case og et solidt produkt. Prikken over i’et ville være at få signet nogle af de store virksomheder op som partnere og kunder.”, fastslår Mikkel Thøgersen.

Læs mere om Omnios løsning.

Seneste blogindlæg
Lokalist: Denmark is the best place in the world to try to launch a startup companyBrickshare: Svært for iværksættere at etablere crowdfunding-platforme