Blockchain
 i Iværksætteri, Startup, Virksomheder i Symbion Netværket

Symbion-netværkets lokation Univate Emil Holms Kanal by Symbion kommer blandt andet til at bestå af startups inden for blockchain. Du har måske hørt om teknologien før, men hvad er blockchain egentlig og hvad kan det bruges til? Læs her om dens muligheder samt en introduktion til Nordens Blockchain accelerator BITaccel, der har til huse på Univate.

Transaktioner på en ny måde

Blockchain er stadig i begyndelsesfasen og derfor er det svært at forudsige, hvilken betydning teknologien kommer til at have. Alligevel er systemets sikkerhed én af grundene til, at flere vurderer, at det bliver måden at handle med hinanden på i fremtiden.

Teknologien kan bedst beskrives som en form for digital database, hvor transaktioner registres. Hver transaktion får tildelt en unik kode, og sammen udgør de en blok, som får en placering i en kæde af transaktioner – deraf navnet Blockchain. Blockchain er fordelt ud på mange forskellige computere og servere verdenen over og er altså en form for fællesskab. Det er styret af alle, der vil og hvor alle i netværket verificerer en ny blok. Brugerne kan se indholdet i alle boksene, men ikke ændre på det på grund af dens unikke kode. Ændringerne tilføjes derfor i en ny blok. Fællesskabet er forudsætningen for, at blockchain fungerer, og at det er en af de sikreste platforme til transkationer, der næsten er umulig at hacke. Derfor anses teknologien for at være en værdifuld platform for blandt andre startup-virksomheder.

Fordelen og det specielle ved teknologien er, at den, modsat hidtil transaktioner, ikke kræver godkendelse af en tredje part. Det muliggør, at der kan foretages transaktioner uden en mellemmand, der gør det til et decentraliseret system. Samtidig kan det benyttes i mange forskellige brancher og sektorer, hvori der foregår transaktioner og løbende godkendelser. Derfor forventes det også, at blockchain i fremtiden vil blive benyttet til blandt andet kontrakter, offentlige valgsystemer og meget mere.

Blockchain accelerator BITaccel

Da Blockchain muliggør pålidelig handel formodes det, at dens udvikling kommer til at have stor betydning for fremtidens handel. Derfor er flere virksomheder og universiteter allerede begyndt at udnytte dens enorme potentiale og én af de virksomheder er BITaccel. Virksomheden blev lanceret i foråret 2019 og har senest åbnet kontorer i Norge, Sverige og nu Danmark.

BITaccel er Nordens blockchain accelerator. Det er et nyt projekt, med et mål om at blive ledende startup accelerator for blockchain virksomheder i Norden. BITaccels ønsker at lave skræddersyede programmer for blockchain startups, for at hjælpe dem med at udvide deres forretning og udnytte deres potentiale ude i markedet. Og efterspørgslen er stor. Antallet af blockchain startups var 2.191 i 2018 og det forventes, at blockchain vil have en værdi på 400 milliarder kroner i 2020.

Med den store efterspørgsel foran sig, har BITaccel valgt at udarbejde acceleratorprogrammer til specifikke brancher. Som udgangspunkt vil de starte med startup-virksomheder og iværksættere inden for blandt andet fintech og game. De udvalgte startups tilbydes et acceleratorprogram, 12 ugers professionel hjælp og sparring samt opfølgningsprogrammer. Med udvalgte brancher håber de at kunne tilskynde branchernes lederes deltagelse og sikre, at mentorer, partnere og talenter dannes for maksimal understøttelse af startups.

En løsning for blockchain startups og iværksættere

I takt med BITaccels indflytning på Symbion-netværkets lokation og teknologiens kommende indpas, påpeger BITaccel, at startups bør komme på forkant med teknologiens udvikling. Derfor har BITaccel for nyligt indgået et samarbejde med Symbion i form af en alt-i-en-løsning for blockchain startups, der hedder BITblock. BITblock skal hjælpe med at opnå virksomhedernes forskellige mål og visioner. Hensigten er at skabe et miljø, hvor startups kan finansieres, få adgang til lab og co-working med plads til vidensdeling med andre blockchain startups og universiteter. Det nye miljø giver samtidig mulighed for at få gode råd til sin virksomheds projekter af BITaccel og accelerator Accelerace.

Lokationen på Emil Holms Kanal beliggende på KU Søndre Campus er, ifølge BITaccel, heller ikke et tilfælde. Med Københavns Universitet og IT-Universitetet rundt om hjørnet og i samarbejde CBS, danner det en kombination af de mest alvidende blockchain universiteter i København. Det giver virksomhederne mulighed for vidensdeling, netværk og samarbejde. Noget som de mener er afgørende for nye startups, der ønsker at udvikle projekter og møde andre erfarne rådgivere inden for blockchain.

BITaccel forudser, at de vil kunne assistere minimum 50 startups i dette miljø. I takt med anvendelsen af teknologien øges, forventer de løbende at udvide horisonten af brancher, de vil bistå.

Seneste blogindlæg
Innovasion ITComputer